Google varoittaa suojaamattomista sivustoista

testaa onko sinun nettisivustosi turvallinen

Googlen tavoitteena on parantaa turvallisuutta verkossa, ja se on alkanut vuoden 2017 alusta varoittamaan Chrome-selaimen käyttäjiä suojaamattomista sivuista. Nyt myös Firefox-selain varoittaa niistä. Osana SSL-salauksen merkityksen korostamista Google muuttaa myös palvelunsa hakualgoritmejä.

Selaimet kertovat käyttäjilleen, että vain SSL-varmennetta käyttävät sivustot ovat turvallisia. Selaimen käyttäjille näytetään Not secure -merkintää, mikäli sivusto ei hyödynnä SSL-salausta. Sivuston nettiselaimen osoiteriville ilmestyy pian punainen varoituskolmio, ellei SSL-varmennetta ole asennettu. Jatkossa ilman varmennetta toimivat sivustot leimataan tietoturvariskeiksi. Sivuston leimaaminen turvattomaksi voi vaikuttaa negatiivisesti yrityskuvaasi, ja vähentää sivustosi kävijämäärää.

blog-image-2
Varoitusnäkymä Chromessa

Mikä ihmeen SSL?

SSL (Secure Sockets Layer) on yleisimpiin selaimiin ja yrityksen palvelimelle asennettava suojausprotokolla. Suurin osa verkkoliikenteestä on salaamatonta, ja avointa WLAN-verkkoa käytettäessä tietojen vakoilu on yllättävän helppoa. SSL salaa verkossa tapahtuvan tiedonsiirron luotettavasti.

Haluatko SSL-varmenteen sivustollesi?

Ota yhteyttä jos sivustoltasi puuttuu SSL-sertifikaatti, autamme mielellämme sen asennuksessa!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search